Top
Brænds Økonomi / Aktuelt  / Dette bør du tenke på når du skal velge regnskapsfører

Dette bør du tenke på når du skal velge regnskapsfører

Å føre bedriftens regnskap på riktig måte kan være en utfordring for mange. Det er tidkrevende å holde seg oppdatert på lover og regler. Samtidig kan opprydningsjobben være omfattende dersom du først har begynt å gjøre det feil. Du kan dermed spare både tid, penger og mye hodebry ved å få profesjonell hjelp med regnskapsføringen.

Når du skal finne din regnskapsfører, vil du ha mye å ta stilling til og mange aktører å velge mellom. Her gir vi deg en oversikt over noe av det som kan være greit å tenke gjennom før du tar valget.

Ønsker du mer informasjon om hva vi kan tilby din bedrift? Kontakt oss for en hyggelig prat.

Velg en regnskapsfører som har tid til deg

Noe av det viktigste når du velger regnskapsfører, er at du velger noen som har kapasitet til å hjelpe deg når du trenger det. Selv om det kan ha fordeler å velge et lite regnskapskontor, blir du også svært sårbar ved sykdom, ferieavvikling eller i perioder med høyt trykk grunnet frister og lignende. Tenk derfor gjennom hvor stort behov du tror du vil få for kontakt med regnskapsføreren, og velg et regnskapskontor som gir deg tryggheten du ønsker.

Det hender at vi blir kontaktet av bedrifter som trenger hjelp med regnskap eller rådgivning i all hast, fordi deres egen regnskapsfører har blitt syk eller ikke har kapasitet. Det er en lite ideell situasjon for bedriftene det gjelder. Vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe, men kjenner dem naturligvis ikke like godt som det deres egen regnskapsfører gjør.

Bransjeerfaring er en fordel

Selv om alle regnskapsførere vil ha kontroll på de lover og regler som gjelder for føring av regnskap, kan det lønne seg å velge en som også har erfaring med det du driver med. Dette gjelder spesielt dersom du driver i en bransje utenom det vanlige, med litt særegne lover og regler. Når regnskapsføreren kjenner bransjen din, vet han eller hun også bedre hvilke tilskudd du eventuelt har krav på og hvilke rutiner som vil gjøre regnskapsføringen mest mulig effektiv. Dette kan du spare penger på.

Vi har erfaring med mange ulike bransjer, og jobber blant annet mye med håndverkere, legekontorer, forfattere, oversettere og frilansere, samt sameier og borettslag. For oss er det viktig å yte best mulige tjenester til kundene våre. Derfor hender det også at vi takker nei til kunder som driver innenfor områder vi vet at vi mangler erfaring på, og i stedet henviser til noen vi mener vil passe bedre for dem.

Ønsker du geografisk nærhet til regnskapsføreren din?

I dag føres regnskapet digitalt, regnskapsførerne tilbyr skybaserte regnskapsprogram og henvendelser og spørsmål kan tas over videomøte eller telefon. Derfor er ikke geografisk nærhet lenger en nødvendighet når du skal velge regnskapsfører. Våre kunder er fordelt over hele landet, uten at den geografiske avstanden går utover verken kvaliteten på tjenestene eller det personlige forholdet vi har til kundene. Tvert imot gjør de digitale tjenestene hverdagen mer effektiv for alle parter.

Hvis det derimot er viktig for deg at du kan ta turen innom regnskapskontoret for et fysisk møte, er geografisk lokasjon naturligvis noe du skal ta hensyn til. Når alt kommer til alt, er jo det viktigste at du velger en regnskapsfører som føles riktig for deg og som kan tilby det du har behov for.

Det er både lov og lurt å tenke på pris

Når vi snakker om hva man skal ta hensyn til i valg av regnskapsfører, kommer vi selvfølgelig ikke unna pris. Vi vet at pris er noe av det første potensielle regnskapskunder tenker på – og det skal de selvfølgelig få lov til å gjøre.

For oss er det viktig å kunne tilby solid regnskapsføring til en fornuftig pris. Derfor fokuserer vi på å redusere timeforbruket vårt, uten at det påvirker kvaliteten på arbeidet vi gjør for kundene våre. I stedet handler det om å finne effektive rutiner som fungerer både for oss og for hver enkelt kunde.

Vil du vite mer om hvordan vi kan skreddersy regnskapstjenester etter dine behov? Kontakt oss gjerne for en hyggelig og uforpliktende samtale.