Top
Brænds Økonomi / Tidsfrister

Regnskapsperioder - tidsfrister

Tidsfrister

Det offentlige innkrever merverdiavgift (mva), skattetrekk og arbeidsgiveravgift i to måneders perioder. For de fleste av våre klienter vil det derfor være naturlig å føre regnskap for to og to måneder av gangen.

For selskaper med stor bilagsmengde, variabel arbeidsmengde eller andre spesielle forhold, er det naturlig å føre regnskapet månedlig. For de som vil ha ført sine regnskaper for to og to måneder gjelder følgende frister:

BokføringsperiodeFrist for innlevering av bilag til ossBetalingsfrist skattetrekk og arb.g.avgiftBetalingsfrist merverdiavgift til staten
Jan/feb8. mars15. mars10. april
Mars/april8. mai15. mai10. juni
Mai/juni8. juli15. juli31. august
Juli/august8. september15. september10. oktober
Sept./okt8. november15. november10. desember
Nov/des8. januar15. januar10. februar

Kommunekassererne forlanger innsendt skattetrekk- oversikter den 8. i måneden etter to måneders periodens utløp. Dette gjenspeiler seg i vårt ønske/krav om innlevering av bilagene til oss. På den oppsatte dato foreligger også bankenes kontoutskrifter som vi absolutt må ha medsendt bilagene.

Hvis bilagene kommer til oss senere enn en uke før betalingsfrist for merverdiavgiften, kan vi ikke garantere å få regnskapet og dermed avgiftsoppgaven ferdig innen betalingsfristen.

Lønnsgrunnlag må leveres oss 3 virkedager før lønn skal være utbetalt til de ansatte.

Trenger du regnskapshjelp eller rådgivning?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.